Haber

Değerli Üyelerimiz,

2022 yılının sonuna doğru yaklaştığımız bu günlerde bültenimizin yeni sayısını sizinle paylaşmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Önceki sayılarımızda ölçme ve değerlendirme alanına emek vermiş değerli hocalarımızı farklı yönleri ile tanıtmış ve siz okurlarımızla buluşturmuştuk.

Derneğimizin gerçekleştirdiği etkinliklerde yurt dışında ölçme ve değerlendirme alanında bilimsel ve akademik çalışmalar gerçekleştiren pek çok hocamızın desteğini aldık ve hala da alıyoruz. Hocalarımız hem bizlerin yurt dışındaki akademik camia ile bağlantı kurmamıza olanak
sağlıyor hem de pek çok öğrencimizi yurt dışında ölçme ve değerlendirme alanında çalışmalar yapma konusunda cesaretlendiriyor. Ayrıca pek çok gelişmiş ülkede ölçme ve değerlendirme alanında önemli bir kariyer edinmiş hocalarımızın varlığını bilmek bizleri çok gururlandırıyor.

Ancak şunu fark ettik ki pek çok öğrencimiz ve üyemiz bu hocalarımızın isimlerini biliyor, yayınlarını takip ediyor ancak hocalarımızı daha yakından tanıma olanağına sahip değil. Bu nedenle yedinci sayımızda yurt dışında ölçme ve değerlendirme alanında çalışmalar yapan hocalarımıza yer vermeye karar verdik ve temamızı “Yurt Dışında Ölçmeci Olmak” olarak belirledik.

Yurt dışında ölçme ve değerlendirme alanında önemli kariyere sahip pek çok hocamızın olması bizi çok sevindiriyor ancak pratik nedenlerden dolayı bu sayımızda sadece bazı hocalarımıza yer verebildik. Ancak ileriki sayılarımızda bu sayıda yer veremediğimiz diğer hocalarımızı da okurlarımıza buluşturmayı planlıyoruz.

Bu bağlamda bültenimizin bu sayısında yer almayı kabul eden Kadriye ERCİKİ AN, Çiğdem BULUT, Okan BULUT, Elif Bengi ÜNSAL ÖZBERK, Eren Halil ÖZBERK ve Mehmet KAPLAN hocalarımıza en derin teşekkürlerimi sunarım.

Hocalarımızla görüşmeler gerçekleştirip yazıları yayına hazırlayan Metehan GÜNGÖR’e, Emre YAMAN’a, Nihal DUYUL’a ve Sinan BEKMEZCİ’ye desteklerinden dolayı çok teşekkür ederim. Bültenimizin bu sayısının kapak ve bölüm tasarımlarını yaparak dizgi görevini üstlenen Metehan GÜNGÖR’e özel teşekkürlerimi bir kez daha iletmek isterim.

Doç. Dr. C. Deha DOĞAN
EPODDER Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı