Duyurular

Eğitimde Ölçme ve Değerlendirme alanının çınarlarından, Türkiye’deki önderi ve kurucularından Prof. Dr. Mehmet Fuat TURGUT’u 19 Mayıs 2015 tarihinde sonsuzluğa uğurladık.

Kendisi Hacettepe Üniversitesi Eğitimde Ölçme ve Değerlendirme Anabilim Dalını kurarak, eserler vererek ve öğrenciler yetiştirerek Türkiye’de bu alanın temelini atmıştır.

Eğitimde Ölçme ve Değerlendirmenin bu günkü seviyesine gelmesi, O’nun atmış olduğu sağlam temel sayesindedir. Bugün akademik ortamda yayın yapma telaşı içinde bazı önemli değerleri gözden kaçırabiliyoruz. Uzun yıllar Hoca’nın Eğitimde Ölçme ve Değerlendirme kitabını okuduk ve derslerimizde okuttuk. Kitabını okuduğumuzda, alana hakimiyeti, akademik disiplini ve titizliği görebiliyoruz. Bugün çok sayıda bulunan Eğitimde Ölçme ve Değerlendirme kitapları O’nun kitabında kazandırdığı kavramlardan da yararlanarak hazırlanmıştır.

Hocamızın öğrettiği en önemli değerlerden birisi de akademik alanda niteliğin ve kalıcılığın önemidir. Kendisi eserleriyle bunu göstermiştir.

Hepimizin başı sağ olsun.